home
graancirkel websites
klik voor artikel
klik voor video's
klik voor artikel
klik voor artikel
klik voor artikel

contact

GRAANCIRKELS

BEELDTAAL GEWASFORMATIES

Artikelen en Commentaren.

    Zie hier het overzicht van al mijn artikelen, commentaren en/of foto-reportages die de beeldtaal van graancirkels behandelen. Het overzicht heeft het karakter van een lexicon. De plaatjes zijn klikbaar voor meer informatie. De graancirkels, beter genaamd als "gewasformaties", zijn gerangschikt op datum.

     Het mooie aan deze pagina is dat men zich gemakkelijk een soort totaalvisie kan vormen die de vaak mysterieuze graancirkels eigen lijkt te zijn. Een overzicht als dit vormt in feite een ideale kennismaking met het fenomeen dat veel kenmerken in zich draagt van zowel pure kunst als kwalitatief vernieuwend onderwijs of vernieuwende journalistiek.

klik voor artikel 13 september 2020, Roundway Hill bij Devizes. Terwijl de mensheid ten prooi valt aan absurde angstfobieŽn verschijnt een graancirkel die lijkt te gaan over verdeel- en heerspolitiek. Waarheid is in het geding.
klik voor artikel 18 juli 2017, Cley Hill bij Warminster. De mooiste formatie van 2017. Markeert de omschakeling naar het kwantumcomputer tijdperk.
klik voor artikel 30 juli 2016, Cley Hill bij Warminster. Alsof de Corona crisis ruim van te voren werd voorzien door de verbeelding van een perfect virus.
klik voor artikel 28 april 2015, Langeweg bij Oudenbosch. De eerste formatie van het Nederlandse 2015 seizoen. Een chakra systeem met spiraal.
klik voor artikel 23 november 2014, Zegge bij Bosschenhoofd. Een prachtige formatie in bloeiende Afrikaantjes! Stelt een dromenvanger voor.
klik voor artikel 24 juni 2014, West Kenneth Longbarrow. De Datapunt in historisch perspectief en relatie tot mens en natuur.
klik voor artikel 8 juli 2014, Hackpen Hill. Een zestienbladige lotus die vertelt over romantiek bij een ondergaande zon.
klik voor artikel 30 Juni 2013, Cavallo Grigio, Robella, ItaliŽ. In de ochtend volgend op de ontdekking van deze meesterlijke formatie ontving ik het beeld van een kapotte thermostaat. De formatie vertoont een gelijkenis.
klik voor artikel 26 8 2012, Hackpen Hill. Het SYSTEEM. (kort) De betekenis van deze graancirkel in het kort samengevat.
klik voor artikel 26 8 2012, Hackpen Hill. Het SYSTEEM. (lang) Een Rubics kubus als fenomenale afsluiter met fraaie illusies en verbluffend knappe getalsconstructies en nog veel meer.
klik voor artikel 10 5 2012, Bosschenhoofd. Een grasformatie met de oud egyptische ankh, een verwijzing naar etheron.
klik voor artikel 4 februari 2012, Schijndel. Voor de verandering een sneeuwformatie op het ijs van een vijver. Het lijkt erg veel op een gigantische vingerafdruk hetgeen om verschillende redenen zo bedoeld zal zijn.
klik voor artikel 29 juli 2011, Westwood Hay nabij Inkpen. Deze formatie is aangetoond gemaakt door mensen met behulp van touw en planken. Ik kwam er pas achter na bestudering op de mogelijke betekenis.
klik voor artikel 4 juli 2011, Honeystreet Alton Barnes. Een mysterieuze glyphe die zich laat vouwen. Klik op het plaatje voor meer.
klik voor artikel 29 april 2011, Silbury Hill. Een formatie met griezelig veel kenmerken van een muurschildering die ik in de herfst van het jaar ervoor in een spookstad heb gemaakt. Het kan ook nog eens doorgaan voor een bijzonder huwelijksgeschenk.
klik voor artikel 3 augustus 2010, Whitefield Hill. Nabij een televisietoren verscheen deze formatie over indoctrinatie en hypnose verspreid door het kijkbuismedium. Klik op het plaatje voor meer.
klik voor artikel 5 juli 2010, Sutton Bank. Een formatie met kenmerken van het chakra-systeem.
klik voor artikel 22 mei 2010, Wilton Windmill. Een sleutelbos met speciale aandacht voor het Pi-getal.
klik voor artikel 24 juni 2009, Rough Hill at the Ridgeway. Een mooie, bijna sprookjes-achtige paddestoel. Het is me gebleken over seksualiteit te gaan.
klik voor artikel 3 juni 2009, Yatesbury. Een fantastische libel, symbool van heerlijke liefdestrillingen.
klik voor artikel 29 mei 2009, Waylands Smithy. Een bijzondere formatie die gemakkelijk een kwal kan voorstellen. Hoezo een kwal?
klik voor artikel 23 april 2009, Rutlands Farm. De Gammaflits. Unieke paranormale formatie die de wetenschappelijke wereld op haar grondvesten kan doen beven als men er maar aandacht aan durft schenken.
klik voor artikel 17 juli 2008, Westwoods. Een formatie die in de nabijheid van mijn slaapplek in het bos verscheen, alsof het een persoonlijk bericht betrof. Het kan tevens de noorderster voorstellen. Klik op het plaatje voor meer.
klik voor artikel 8 mei 2008, Avebury. Hoe het ene Yin Yang-teken het andere opvolgt en wat dit zoal betekenen kan.
klik voor artikel 1 augustus 2007, Sugar Hill. Unieke superstrakke formatie die radio-actieve straling in verband brengt met de wereldheersschappij van Mark Facebook Zuckerberg.
klik voor artikel 19 juli 2007, Martinsel Hill. Een schitterende formatie die iets te veel aan het BP-logo doet denken. Lees hoe de formatie blijk gaf van voorkennis ten aanzien van de enorme milieuramp in de Golf van Mexico.
klik voor artikel 11 juli 2007, Hat Gate Cottage, Savernake Forrest. Deze graancirkel komt op mij hoofdzakelijk als een aanvulling op de Stantonbury Hill, Ying Yang formatie van 7 7 2007 over. Het heeft mij in elk geval inzicht gegeven in de structuur van die formatie.
klik voor artikel 7 juli 2007, Stantonbury Hill. Een formatie waaruit blijkt hoe compact de informatie in een graancirkel-ontwerp kan zijn. Het beeld bevat de complete I Tjing en staat voor sacrale wetenschap. Klik op het plaatje voor meer informatie.
klik voor artikel juli 2007, Bournemouth. Enig en uniek, een graancirkel gevormd rondom een boom.
klik voor artikel 28 juni 2007, Bosschenhoofd. Een formatie met daarin graancirkelpoeder. Een substantie waar iets mee is. Klik op het plaatje voor meer informatie.
klik voor artikel 3 juni 2007, East Field, Alton Barnes. Geraffineerde spielerei met de Newton fractal.
klik voor artikel april 2007, Olivers Castle. Een formatie waarvan ik overtuigd ben dat deze het ruimtetijd continuŁm voorstelt.
klik voor artikel 8 juli 2006, Savernake Forest bij Marlborough.
klik voor artikel 8 juli 2006, Uffington Castle.
klik voor artikel 21 Augustus 2005, East Field. De oud Egyptische Kephri. Een duidelijke boodschap van voortbestaan na de dood. Lees meer in mijn boek: "BEELDTAAL GEWASFORMATIES Deel 1". Als je op het plaatje klikt vindt je ook meer informatie maar minder dan in mijn boek.
klik voor artikel 22 juni 2005, Boreham Down, Lockeridge. Gevaarlijke aantrekkingskracht. Een formatie die het gevaar van onachtzaamheid behandelt.
klik voor artikel 16 juli 2005, Waden Hill. Een formatie met als thema de Penrose driehoek. De driehoek die bekend staat als de ultieme onmogelijkheid. Klik op het plaatje voor meer.
klik voor artikel 20 juli 2003, Hackpen Hill. Een kabbalistische formule die wijst op integratie van oneindige intelligentie, of indien anders, die van oneindige goedheid.
klik voor artikel 21 juni 2003, Waden Hill. Hoogmoed aan de top van aardse macht. Een politiek getinte gewasformatie.
klik voor artikel 3 augustus 2000, Giants Grave. Een formatie die ik associeer met de universele schepping en Kabbala.
klik voor artikel 12 april 1999, Bishop Cannings. Graancirkel die meetkunde toont in betrekking tot een zonsverduistering.
klik voor artikel 4 augustus 1999, West Kennett Longbarrow. Over de kunst van het tegelen en het oog van God.
klik voor artikel 17 juni 1996, Alton Barnes. Sublieme formatie die de dubbele helix van ons DNA verbeeld op een verrassend orginele wijze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Randell
betekenis van graancirkels

 

 

 

o