home
graancirkel websites
klik voor artikel
klik voor video's
klik voor artikel
klik voor artikel
klik voor artikel

  contact

GRAANCIRKELS

BEELDTAAL GEWASFORMATIES

Langeweg Oudenbosch,
Nederland

2015 4 28.


Langeweg, 2015 4 28. © Ronald Sikking.

   Toen was er een gedachte over al-verbindende Yin energie. Ik kwam erop door herbestudering van de Greenstreet 2007 formatie. De naam "Robbert" kwam bij deze gedachte door. Ik had het gevoel dat er daarmee weer een nieuwe gewasformatie stond aan te komen. Drie daagjes later bleek die inderdaad het geval.

   Het zou de eerste formatie van het Nederlandse 2015 seizoen worden. Ik voorspelde onafhankelijk van Robbert van den Broeke de formatie op 25 april. Op 28 april werd de formatie ontdekt. Het bleek een knappe formatie in het gras.


Diagram.

   De formatie kan gemakkelijk geassocieerd worden met een chakra-stelsel. Het chakra-stelsel kan op haar beurt geassocieerd worden met een lange evolutieweg hetgeen de ligging aan de Langeweg kan verklaren. Opmerkelijk is de spiraal die uitgaat van het hart om uiteindelijk in het voorhoofd-chakra uit te monden. Het voorhoofd-chakra behandelt in meest belangrijke mate de pijnappelklier die functioneert als het geestesoog.


Basis-chakra © Randell.


Sacraal-chakra © Randell.


Solar plexus-chakra © Randell.


hart-chakra © Randell.

keel-chakra en voorhoofd-chakra © Randell.

kruin-chakra © Randell.

   Het mooie aan de spiraalverbinding van het hart naar het geestesoog is, vind ik, dat de taal of de verlangens van het hart tot uitdrukking kunnen komen via het geestesoog. Daar kan ik als droomanalyticus natuurlijk van smullen.
   Grote transformerende werkingen zijn mogelijk wanneer men tot de symbooltaal van de droom of het onderbewuste doordringt. De formatie lijkt ons te willen zeggen dat de tijd er rijp voor is om deze communicatie met het onderbewuste aan te gaan. Gemeten aan de tegenwoordige hap snap zapp cultuur van het technologische tijdperk kan het misschien een lange weg zijn om ons de symbooltaal en de methodieken van het droomwerk eigen te maken, maar uit eigen ervaring weet ik hoe enorm het de moeite waard kan zijn!

   Zich ontwikkelende ziektes, gevaren of andere ongunstige wendingen die zich in een mensenleven voordoen kunnen langs deze weg tijdig worden voorzien en verholpen. Het samengaan van hart en hoofd is als een samengaan van hemel en aarde. Het brengt gezondheid en harmonie teweeg waar mogelijk chaos en vernietiging de overhand hielden.


Twee prachtige gapeshots. © Randell.

   Om de spiraal heen liggen tien grapeshots, waarbij ik het kruin-chakra niet meetel. Grapeshots zijn kleine cirkeltjes die vooral het karakter hebben van punten i.p.v. cirkels in een graancirkelontwerp. Robbert beschouwd de grapeshots in deze formatie als planeten. Zelf ben ik geneigd te denken aan het rad van fortuin, de wiel des levens in de Tarot dat is afgeleid van de Kabbala. De Tarot-kaart van het rad van fortuin is kaart nummer 10, waarbij de tien verwijst naar een nieuwe cyclus van tien kabbalistische sephiroth, sferen of om in de buurt van Robberts interpretatie te blijven; planeetgeesten.

   Het beeld als geheel lijkt zo een indruk te geven van de persoonlijke micro-kosmische systeem (de chakra's) die de buitenwereldse macro-cosmos binnentreedt. (rad van fortuin)


Detail van één van de tien gapeshots. © Randell.
   
   
   

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home

 

Randell, betekenis van graancirkels