home
graancirkel websites
klik voor artikel
klik voor video's
klik voor artikel
klik voor artikel
klik voor artikel

  contact

GRAANCIRKELS

BEELDTAAL GEWASFORMATIES

Hackpen Hill, 8 juli 2014.


Hackpen Hill, 8 Juli 2014. © Steve Alexander.

   Die winter, 2013/2014, concentreerde ik mijn graancirkel-studie het merendeel van de tijd op chakra's en kundalini referenties. Ik bleek in staat verschillende graancirkelplaatjes van over de jaren te verzamelen, die heel goed de zeven chakra's van het menselijk energiesysteem konden voorstellen. Er was echter ťťn chakra waarbij ik het gevoel had dat die ontbrak. De formatie die de keelchakra zou moeten vertegenwoordigen vond ik niet overtuigend genoeg.
   En dus vertelde ik aan een aantal vrienden van mij, dat voor het 2014 seizoen het een uitkomst zou zijn om een formatie te mogen begroeten, die er als een zestien bladige lotusbloem, dus keelchakra, zou uitzien.

   Kon ik mijn ogen geloven toen ik de Hackpen Hill 2014 formatie gerapporteerd zag? Natuurlijk kon ik dat! Toevalligheden als deze zijn allang geen uitzonderingen meer indien men zich met graancirkels inlaat...


Hackpen Hill, 2014. © foto's: Crop Circle Connector.

   De formatie verscheen aanvankelijk als een zestienbladige bloem met enkel een eenvoudig oogje dat er vrij willekeurig in geplaatst leek te zijn. Blij als ik was om de "bestelde" zestien lotusblaadjes te kunnen tellen, was ik tegelijk enigzins teleurgesteld over de armoedige kwaliteit waarin ze werden gepresenteerd. Zeker van bovenaf zag de formatie er klungelig uit.

    Meteen al de volgende dag zou de gewasformatie worden gecompleteerd met een maan- en spiraalgezicht die elkaar zoenen. Het was precies die tweede dag ook dat ik me zou verbinden met een wonderbaarlijk lieve dame uit Spanje, genaamd Veronica. Dat gebeurde aan de Glastonbury Tor, terwijl we de zon zagen ondergaan. We beleefden een ongelooflijk mooie romantische tijd tesamen...

   Was ik verrast om de aanvulling zoals die aan de bloemformatie was toegevoegd te ontdekken? En dit zo snel nadat we elkaar hadden gevonden? Natuurlijk was ik dit niet! Voor het overgrote deel van mijn leven draag ik de spiraal in mijn handtekening of als logo met me mee, terwijl mijn gloednieuwe geliefde in extreme mate toegewijd bleek aan de Godin van de Maan! Dus, waarom verbaasd zijn onze vreugdevolle romance weerspiegeld te zien in de zestienvoudige bloemformatie, die ik reeds beschouwde als toebestemd voor mij om over te schrijven of te spreken?


Glastonbury Tor bij zonsondergang, 2014. © Randell.

   Terwijl de formatie bovenop Hackpen Hill verscheen, waren wij beiden in Glastonbury. Tijdens het eerste stadium (8 juli) kenden we elkaar nog niet. Tijdens het tweede stadium (9 juli) waren we elkaar vrolijk aan het zoenen. Veronica was met het graancirkelfenomeen niet noemenswaardig bekend, maar deze gebeurtenis zou dat zeker voor haar veranderen. We trokken op zaterdag 12 juli naar Wiltshire om de plaats van magie te bezoeken.


De plaats van magie. © Randell.

   Tot mijn grote verrassing was de lay in perfecte conditie! Overal waren prachtige gelijkmatige oppervlakten die vibrerend en vers op me overkwamen. Hier bemerkte ik dat, hoewel het ontwerp er primitief en kinderlijk uitzag, bijna alsof het met een schaar was uitgeknipt, de lay desondanks perfect was zoals ik het zelden had gezien...
   Het toont aan hoe betrekkelijk beoordelingen kunnen zijn wanneer we enkel maar de luchtfoto's via een computerschermpje bekijken. Het doet er niet toe hoe klungelig de formatie er van bovenaf uitzag, binnenin op de grond was het een heel ander verhaal.
   Het getal zestien overwegend, dat traditioneel gesproken de keel-chakra omvat, leek mij een tijd lang voornamelijk te maken hebben met een toename van frequenties volgens het opklimmen langs de wervelkolom. Dus enkel een technisch ding als het ware. Maar, ook al mag het zo zijn, er lijkt niet veel verband tussen de eerste en de tweede fase van verschijnen.
   Het is daarom dat ik me afvroeg of het zinvol zou zijn de "16" op een meer symbolische, numerologische wijze te interpreteren. In dat geval kunnen we denken aan de toren van vernietiging uit de Tarot. Al gauw gaat er dan een belletje rinkelen. Tarot, toren, Tor... Iedereen die de Tor heeft bezocht zal beamen dat deze toren, die in feite een ruÔne is, model kan staan voor deze kaart. De oorspronkelijke kerk die bij de toren hoorde, stortte al in 1275 in tijdens een aardbeving.

   

   Nog meer samenhang blijkt uit het feit dat de Tarot-kaart de Hebreeuwse letter "Pe" vertegenwoordigd. Die letter staat voor "mond". Het is daarom dat de Crowley-tarot de toren verbindt met de mond. Op deze wijze wordt het evident dat het getal "zestien" van de Tarot niet zomaar toevallig correspondeert met de zestien lotusbladen van de keel-chakra. Het is alsof de toren van Babel familie heeft in Glastonbury en Wiltshire.

  
Hackpen Hill, 6 augustus 2014. Uitsluiting van de ene.
Links: © cropcircleconnector. Rechts: © MrGyro.

   Toen ik eenmaal terug was in Nederland, vormde zich in hetzelfde veld nog een formatie. Het benadrukte het belang van getal 32, aangezien het een eenvoudig ontwerp betrof dat tweeŽndertig staande bosjes graan in een cirkel liet zien. De cirkel werd omgeven door een ring waarin nog een extra bosje stond. Alsof er voor dit ene bosje geen plaats in de gemeenschap bestaat. Deze formatie werd ontdekt op 6 augustus.


De locatie waar de maan de spiraal kust.

De kus.

   Alles tesamen genomen, heb ik het gevoel dat de "spiraal-kust-maan formatie" het verhaal vertelt over de avondzon die de maan ontmoet; een schitterend moment van magie in de tijd. De (kundalini) spiraal representeert het evolutionaire pad van schepping, terwijl de maan als godin van de nacht daarbij de rol van kosmische ontvankelijkheid vervuld.
   Wij als menselijke wezens, man en vrouw, worden geŽerd en in staat gesteld om hun goddelijke majestueuze spel voort te zetten hier op aarde. Zo wordt dit verheven spel symbolisch tot uitdrukking gebracht door middel van de kracht van de liefde zoals de natuur daarin voorziet. Het is deze eeuwige werkzaamheid van de kracht van waarheid en oprechte en onschuldige liefde die hier op aarde alle constructies van illusies en leugens vernietigt. Het kan dit doen zoals bliksem de toren, de kerk of het kasteel treft van achterhaalde geloofssystemen of negatieve gehechtheid.

   Ik zie de formatie als een bijzonder gelukkige en vrolijke stimulans om de liefde zoals we die in alle puurheid en eerlijkheid ervaren, tot uitdrukking te brengen. Op deze wijze zal vanzelf harmonie ontstaan en kwaliteit van leven zich kunnen ontwikkelen. Dit alles in overeenstemming met het groter geheel. Volgens mij heb ik gesproken.

 


Speelse ode aan onze liefde, 2014. © Randell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home

 

Randell, betekenis van graancirkels