home
graancirkel websites
klik voor artikel
klik voor video's
klik voor artikel
klik voor artikel
klik voor artikel

contact

GRAANCIRKELS

BEELDTAAL GEWASFORMATIES

Bosschenhoofd, 10 5 2012.


Bosschenhoofd, 10-5-2012. © Foto: Yvonne Raaijmakers en Ronald Sikking.

De Ankh.

Op precies dezelfde locatie als waar ik in 2007 mijn eerste gewasformatie in stapte is nu opnieuw een formatie ontstaan. Destijds verbond ik het graancirkelpoeder dat ik er in aantrof met het oud Egyptische mono-atomische goudpoeder waaraan grote magische eigenschappen zijn toegeschreven.

    
Koksweg 6-5-2012, graancirkelpoeder. © Foto links: Yvonne Raaijmakers en Ronald Sikking.
© Foto rechts: Robbert van den Broeke.

Omdat er weer eens graancirkelpoeder is gevonden in een formatie aan de Koksweg en er op facebook over gecommuniceerd wordt, besluit ik het artikel over graancirkelpoeder dat ik er toen over heb geschreven, opnieuw onder de aandacht te brengen. Voor Zeta Forest, een Argentijnse facebook-vriend en graancirkelbelangstellende is het artikel een openbaring. Hij is mij bijzonder dankbaar voor het verhaal en vraagt of hij het in het Spaans mag vertalen en publiceren. Daar zeg ik uiteraard geen "nee" tegen en vervolgens gaat hij verwoedt aan de slag. Zelf lees ik het artikel ook nog eens door en twijfel over de geldigheid van het geopperde verband met het oud egyptische poeder. Magnesium carbonaat is immers geen mono-atoom goud. Wel heeft dit, overigens, peperdure graancirkel magnesium carbonaat uitzonderlijke eigenschappen. Alsof het een bindmiddel betreft voor een krachtige etherische substantie. De term "Etheron" plukte ik uit de lucht tijdens het verschijnen van de eerste Bosschenhoofdse grasformatie van 2012.

Met de twijfel over het oud egyptische verband in het achterhoofd, ontvang en publiceer ik de Spaanse vertaling van deel 1 van het artikel. Kort daarna ontvangt Robbert van den Broeke doorgevingen over een nieuwe gewasformatie. Het moest natuurlijk weer lukken. De formatie verschijnt zoals gezegd op exact de plaats van de 2007 formatie met het poeder. Als klap op de vuurpijl is er een oud egyptisch Ankh symbool aan toegevoegd. Alsof er gezegd wil zijn dat er inderdaad een verband bestaat met het oude Egypte en ik daarover niet hoef te twijfelen. Overigens ziet men hoogst zelden expliciet duidelijke oud egyptische symboliek in gewasformaties.

    
Links: © Foto: Janet Ossebaard.      Rechts: © Pictogram: Randell.

Ik laat Zeta weten dat het "zijn" formatie is. Dat dit typisch een demonstratie betreft van hoe het graancirkelfenomeen zich kan verbinden op een persoonlijk niveau! Het fenomeen nodigt uit tot creatieve interactie. Zeta's dienstbaarheid betreft het toegankelijk maken van dit mysterie voor het Spaanstalige publiek. Het is dit soort oprechte dienstbaarheid die deze merkwaardige wonderbaarlijkheden teweeg brengt.

De paranormale waarnemingen die Robbert van den Broeke in verband met deze formatie heeft gedaan vertonen ook nog eens veel overeenstemming met de channeling die Roos Kanis heeft gedaan en die staat verwoord in deel 2 van het Bosschenhoofd 2007 artikel.

Afgezien van de Ankh is de vorm van de nieuwe formatie weer behoorlijk raadselachtig. De Nederlandse formaties zijn qua beeldtaal vaak erg moeilijk te duiden. De Ankh was in het oude Egypte meer dan alleen een symbool. Ingewijde farao's en priesters waren in het bezit van een metalen Ankh als speciaal instrument waarmee men de levenskracht in organismen als het ware kon manipuleren ten behoeve van genezing. Het kwam zelfs voor dat men overleden mensen ermee terug tot leven bracht. Het instrument werd strikt voorbehouden aan de ingewijden omdat in handen van onkundigen of misbruikers er ernstige gevolgen zouden ontstaan.

        
Links: diagram Bosschenhoofd.                      Rechts: diagram Koksweg.

Gelet op de aan spiritisme verwante activiteiten van Robbert van den Broeke, kan ik me voorstellen dat de tien cirkels misschien verwijzen naar de geesten van overleden personen? Als werktuig voor ascentie kan het natuurlijk ook betekenen dat de Ankh hier is toegepast op de bijna volgroeide (op één na grootste cirkel) mens. De grootste cirkel zou dan de geascendeerde eeuwige godmens kunnen voorstellen.

Volgens mij is de Koksweg-formatie een variatie op deze tien cirkels. We zien daar opnieuw een slang-achtige configuratie van tien cirkels. De grootste cirkel is nu omgeven door een extra negental kleine cirkeltjes. Tussen de grote cirkels en de grootste cirkel, bevindt zich de cirkel met het poeder. "Ascentiepoeder" zeg ik dan. Zo is het poeder uit de Bosschenhoofdse 2007 formatie immers ook wel omschreven tijdens de channeling door vriendin Roos. Alsof het poeder eenzelfde functie heeft als destijds de Ankh. Het tiental in beide formaties verbind ik verder aan de tien Sephiroth van de universele Kaballa.

Voor nu rest mij een sfeerverslag van het bezoek dat ik aan de formaties bracht.

Een teken van leven.

In opdracht van de Godin doe ik mijn huiswerk. De belevenis ligt amper enkele uurtjes vers in mijn herinnering. Zo vers, dat ik ga voor de tegenwoordige tijd. De grasformatie telt tien cirkels. Aan de op één na grootste van deze tien is een oud egyptisch Ankh teken toegevoegd. Het verwondert mij dat ik er niemand aantref. Het is immers nog geen twee dagen oud. Desoriënterende energie is onmiskenbaar aanwezig.


Het levensteken alweer behoorlijk vervaagd. © Randell.

Gewasformaties bespiegelen. Ik voel het maar al te goed. Ik doe eeuwigheidservaringen op en zie mezelf geconfronteerd met mijn eenzaamheid. Geheel alleen in een gewasformatie vertoeven heeft echter voordelen. Men kan veel beter tot zichzelf komen in verhouding tot de formatie. Het is dan "ik en de formatie". Ik en het subliem amusante geschenk waar ook vandaan. Terwijl ik geleidelijk aan kiezel wordt van de grascirkelenergie, maak ik foto's. De wolkenlucht is mooi. De snelweg op een steenworp afstand is vol verdwaasde razernij. Het stoort me nauwelijks, maar de eigenaardigheid van de situatie ontgaat me allerzins. Een klein uurtje blijf ik in deze nieuweling. Dat is kort voor mijn doen, maar het is avond en ik wil ook nog de wat oudere formatie aan de Koksweg bezoeken. Er is een zeldzaam diepe kalmte over me gekomen. Ik besluit eerst nog even het verderop liggende veldje te bezoeken om te zien of de eerste formatie nog zichtbaar is. Met moeite, zo blijkt. De twee dames die ik eerder in het voorbijgaan er in zag staan, zijn verdwenen.


Het oog van de Ankh vanaf een invalshoek
waar het lijkt alsof er een mummie ligt opgebaard. © Randell.

Ik rij naar de Koksweg. De formatie blijkt behoorlijk platgetrapt. Het gras is hier veel hoger. Er groeien grote klavers in. De energie hier, is volgens mij wat afgezwakt, maar nog wel aanwezig. Het doet me goed. De omgeving is, ver weg van de A58 en het vliegveldje, toch stukken aangenamer. Het is hier mooi in alle richtingen. De zon gaat onder. Een koekoek roept. Ik maak foto's terwijl ik meer en meer in een soort meditatieve toestand verzeil. Wat ik beleef, het laat zich niet beschrijven. Wat ik poog en blijf proberen, het is een verloren strijd. Dankbaar neem ik de boodschap van een doodgewoon vliegje op een halm aan.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home

 

Randell, betekenis van graancirkels