zelf reflecterend ©

 

home  

 

WIE IS RANDELL  

loopbaan  

filosofie/visie  

GEEST-RIJK  

KUNST  

PO╦ZIE  

ETHIEK  

GRAANCIRKELS  

 

contact/verkoop  

Wie is Randell?

afb: de zelf-reflecterende kunstenaar
afb: de zelf-reflecterende kunstenaar

Hallo. Te zeggen dat ik een zelf-reflecterend mysterie in de vorm van een autodidactisch multidiciplinair kunstenaar ben, is behalve een mond vol, tevens een voor mij afdoende omschrijving van mijn persoon. Althans, voor wat deze kennismaking betreft.

Hoezo zelf-reflecterend?
Het is mijn overtuiging dat slechts door langdurige en kritische zelfstudie een mens tot de aard van de werkelijkheid kan doordringen. Maar zelfs dit doordringen zal zomaar geen totaal opgaan tot "het universele zijn" betekenen. Wel ga ik er van uit dat we in ons eigen wezen al de antwoorden kunnen vinden op onze vragen. En dat is heel veel.

De weg van zelfkennis door zelfstudie is voor mij een primair gegeven dat al mijn doen en laten in het leven bepaalt. Deze weg ligt dus ook ten grondslag aan de vorm en inhoud van de werken waarmee u op deze site kunt kennismaken. In mijn geval blijkt het zelfonderzoek een onderzoek waar geen einde aan komt. Gelukkig levert het wel ge´nspireerde werken op, die de diepten van het zelf reflecteren. In deze omvangrijke studie betrek ik tevens mijn onverzadigbare interesse in esoterie, spirituele zaken, occultisme, yoga etc, etc.. Eigenlijk kun je mij daarom ook als een ervaren droomwerker, taoïst, kabbalist, boeddhist, zoeker naar waarheid, uitvinder, en daarmee dan als doorgeefluik beschouwen.

Denk nu niet door deze verwijzing naar mijn interesses dat u de zoveelste herhaling van spirituele zienswijzen zult aantreffen. Ik maak er een punt van om waarlijk orginele en vernieuwende concepten aan te dragen die bovendien ge´nspireerd zijn in de beste betekenis van het woord.
Aan u om te beoordelen of ik deze pretentie waar maak.

Randell.