zelf reflecterend ©

 

home

WIE IS RANDELL
GEEST-RIJK
KUNST
GRAANCIRKELS
PO╦ZIE
Merkwaardige Tijd
Ruimte in mijn Hoofd
De Stroom
De Oever
Intensiteit
Evenbeeld
Huiskamerbrein
Vlinder aan het Strand
Welterusten
Iets te hoge Fiets
Oranje Naaktslakken
Tovenaar
Buitenstaander
Martelaar
Toegewijd
Moe
Hartstocht
Bereiken
Veel te Mooi
Grappen
Hoi
ETHIEK

contact/verkoop

PO╦ZIE

   Hmm, tja, uuh, hoe zat het ook al weer... O ja, ooit had ik eens een leuk gedichtje geschreven toen ik verliefd was op een meisje dat helaas niet verliefd wilde worden op mij. Jaren later werd ze vermoord door een Joegoslavische vriend van haar. Vragen stel ik niet.
   In ieder geval, het gedichtje droeg ik voor op een dichtersavond in een cafee aan de Amsterdamse Helmerstraat. Het viel bijzonder in de smaak bij een zekere Sjaak die bezig was een schrijversclubje op te richten. Hoewel ik daarvoor al wel wat liedjes had geschreven, kreeg ik door de toetreding in dat schrijversclubje, het heette "kring 9", pas werkelijk het gevoel dat ik als dichter of schrijver serieus meetelde.
   Dit is al weer lang geleden en inmiddels heeft het schrijven een behoorlijke periode stil gelegen. Het kan er mee te maken hebben dat de taal der woorden vaak iets stoffigs heeft. Ik kan dit niet goed uitleggen en eigenlijk wil ik dat ook helemaal niet.
   Hoe het ook zij, later werd ik lid van het Noord Hollands Dichterscollectief dat inmiddels ook al weer ter ziele is gegaan. Zowel uit deze tijd, als die van kring 9 en later, wil ik u toch op LEESBAARS tracteren.
   Helaas kan ik dat gedichtje waarmee het allemaal begon niet meer terugvinden. Hmm, tja, 't zal wel met die eeuwige troep te maken hebben, die rotzooi waarmee ik m'n huis heb gevuld en waar ik maar niet van afkom. Ik haat m'n rotzooi...

 

Merkwaardige Tijd    Ruimte in mijn Hoofd    De Stroom    De Oever    Intensiteit    Evenbeeld    Huiskamerbrein    Vlinder aan het Strand    Welterusten    Iets te hoge Fiets    Oranje Naaktslakken    Tovenaar    Buitenstaander    Martelaar    Toegewijd    Moe    Hartstocht    Bereiken    Veel te Mooi    Grappen    Hoi   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Randell, dichter